Sale!
,

TrendyNappy mosható menstruációs betét normál vérzéshez 25 cm

2400 Ft

Menstruációs betét normál erősségű vérzéshez az erős napokra (a 25cm-es verzió). Cserélj reggel, este, és a nap közepén is valamikor akkor is, ha nincs tele, higiéniai és kényelmi okokból. Ha megtelik hamarabb, vezess be egy negyedik vagy akár ötödik cserét is. Ha ennél gyakoribb cserére van szükséged, érdemes lehet elgondolkodni a posztpartum betét kipróbálásán, extrém vérzéshez lett kifejlesztve. Ha nem tartózkodsz otthon cserekor, a szennyes betéteket hajtsd össze és tárold egy kis neszeszerben. Otthon majd kiöblítheted őket.

A gyengébb napokon válaszd a pecsételő vérzéshez való extravékony betéteket (a 20cm-es verziót).

Ahhoz, hogy 100%-ban mosható betétet használhass, számold össze, hogy hány erős napod van, azokon hány normál vérzéshez való betétet használsz, majd számold össze, hogy hány pecsételős napod van és a pecsételős napokon hány pecsételős vérzéshez való betétet használsz. Mivel általában 2-3 naponta mosunk és még kb 1 nap a száradás, így jellemzően mire a vastagabb betétek megszáradnak, addigra már vékonyabbak kellenek, és mire a vékonyabbak is megszáradnak, addigra már nem menstruálunk, így elmondható, hogy általában egy betét egyszer kerül használatba egy ciklus során.

Hogyha 5 napos menstruációval számolunk a példa kedvéért, aminek 2 erős napja van, naponta 3-3 cserével, valamint 3 gyenge napja 3-3 cserével, akkor szükség lesz 2×3+1 (plusz egy azért, hogy egy esetleges baleset vagy nagyobb igény esetén legyen mihez nyúlni) menstruációs betétre és 3×3+1 pecsételős vérzéshez való betétre.

Nem muszáj a teljes szettet egyszerre megvenni. 2-3-4 hónap alatt is össze lehet állítani, és fokozatosan áttérni a mosható verzióra.

A nedvességszívó mag 3 rétegből áll, melyekben egyenletesen eloszlik a folyadék, nem marad egy foltban, így a betét a lehető legnagyobb mértékben hasznosul. A speciális töltetnek köszönhetően a lehető leghamarabb szárad meg. A nedvességszívó rész felett hűs érzetű, folttaszító selymes borítás van.

Nem csúszkál. Viseld széles ülepű fehérneművel. A kettős zárórésznek köszönhetően stabilan ráfekszik a fehérneműre. A címkéje, füle nem zavar használat közben.

A kettős nedvességzáró hátsó borításnak köszönhetően nem ázik át, és nem nyirkosodik a bugyi felőli részen.

Kézműves termék, magyar varrónők keze munkáját dícséri. Székelyföldön készül, félig magyar, félig székely WAHM tervei alapján.

Összeöltözhetsz a babáddal mosiügyileg, viseljetek mindketten ugyanolyan mintájú higiéniai terméket, ő pelenkát, te pedig betétet.

Hatékonysága vetekszik az eldobhatós társaiéval.

Ha megvigyázod, akár 5 évig is hű társad lehet.

Hogyha már nincs rá szükséged, de még újszerű állapotban van, megválhatsz tőle a kommentszekcióban, így akár az árának a kétharmada is visszakerülhet hozzád. Csatolj fotókat mindkét oldaláról és adj meg minden szükséges infót, hogy az érdeklődők tájékozottak legyenek.

SZENNYES TÁROLÁSA

Csakis nyitott fedelű tárolóban, mondjuk egy lavórban, esetleg egy nagyobb nyitottfedelű vödörben. Ha nem így teszel bepenészedhet és a baktériumok is jobban szaporodnak benne. Szigorúan szárazon tárolj, vagyis ne vízben álljon a szennyes mosásig. Az anyagok rothadnak a vízben, csökken az élettartamuk és még büdösebbé válnak, mint voltak. Vízben a baktériumok rohamos gyorsasággal szaporodnak. Lehetőségeidhez mérten öblíts közvetlenül levétel után vagy egyszerre minden betétet mosógépbetétel előtt. A TrendyNappy betétek úgy lettek megalkotva, hogy intenzíven használhatóak, akár naponta moshatóak legyenek és ne legyenek foltfogóak sem (a foltok nem lesznek nehezebben kiszedhetőek 2 napnyi állás után sem). 2-3 napnál tovább ne álljon öblítve vagy öblítetlen a szennyes betét.

MOSÁS

Első használat előtt is egyszer mosd át.

Ha vér éri, öblítsd ki teljesen belőle azt hidegbe hajló langyos vízzel. Gépbetétel előtt jót tesz neki folttalanítás és zsírtalanítás céljából egy kis mosószappan vagy marhaepe szappan. A kozmetikai szappanok nem jók, mert tartalmaznak hidratáló összetevőket, amik vízhatlaníthatják a betétet. Nem kell durván dörzsölni. Gyengéd masszírozó, dagasztó mozdulatokkal kell áttisztázni a töltetet. Addig végezd míg szennyes víz távozik. Az alapos manuális előöblítést kövesse mosógépes normál mosás is a megszokott módon.

A szilikoncsík hajlamos elszíneződni, ez ne aggasszon, a ruhák pigmentjeit összegyűjti. Ha véletlenül bekerül egy kék nadrág a mosásba, be fog kékülni, egy pirosas ruha esetén, pirosas lesz, míg a betét többi része ugyanolyan színű marad, mint volt. Emiatt ne dörzsöld, ne fehérítsd, ne „mélytisztítsd”, ez nem okoz higiéniai gondokat, hisz nem szennyeződésről van szó.

Mikor épp nem tartasz valamit a csap alatt, zárd el a vizet, így nagyon gazdaságosan tudod megoldani a mosógépkésszé tételt. Ellenkező esetben két-háromszor annyi víz is elfolyhat feleslegesen. Utána 40 vagy 60 fokon mosható minden egyben a kedvenc mosószereddel, szennyezett ruhaneműhöz mért mennyiségben, öblítő nélkül (állítólag vízhatlaníthatja a töltetet az öblítő, de nekem nincs erről tapasztalatom, lehet így van, lehet nem, tégy legjobb belátásod szerint). Az alapos manuális előöblítést sohasem helyettesítheti a 60 fokos mosás, kizárólag kiegészítheti, ha szükségét érzed. A betétek együtt moshatók bármilyen más ruhaneművel, hisz már kellően tiszták ahhoz, hogy ne szennyezzék be a többi mosnivalót és a mosógépet. A TrendyNappy betétek egyáltalán nem engedik a színüket, ezért a sötét színűek is moshatók fehér dolgokkal, magas hőfokon is.

A gépet ne tömd túl, szárazon max háromnegyedig, frissen öblített, nedves ruhaneművel bő félig legyen. Használj bőven szakemberek által készített öko vagy hagyományos mosószereket, erősen szennyezett ruhákhoz való adagolásban, ahogy a csomagolás címkéje ajánlja. A sötét vagy akár fekete színű TrendyNappy betétek is moshatók fehér dolgokkal, egyáltalán nem engedik a színüket, 60 fokon sem.

SZÁRÍTÁS

Szárítható hagyományos módon a lakásban. Tilos tűző napra tenni, csak a szűrt fény megengedett. Radiátorra nem tehető. Szárítógépezhető minél alacsonyabb hőfokon. Szobahőmérsékleten másfél nap alatt szárad meg.

Elfogyott

Cikkszám: TNMB Kategóriák: ,
Shopping Cart